***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! Петков: Ако Бойко Борисов не иска Асен Василев да е министър, да дойде и да ми го каже в очите

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 8 март   

 

Българската стопанска система се усилва в действително изражения с 1,8% през 2023 година, което съставлява закъснение на експанзията след стопански напредък с 3,9% през 2022 година, демонстрират предварителни данни на Националния статистически институт, основани на сумарните тримесечни данни.

Износът на артикули през интервала октомври - декември 2023 година се покачва с 1,4% по отношение на третото тримесечие, само че понижава с 1,9% по отношение на година по-рано, до момента в който вносът в края на предходната година нараства с 4,1% на тримесечна база, само че се свива с 4,4% на годишна база.

***

„ Тук желая да му направя едно предизвестие да спре да дава прилагателни. Вчера някой бил „ послушко ", през днешния ден някой бил „ подкупен ", трети бил „ неприятен “. Това не оказва помощ. Ние се държим с почитание към преговорния екип на ГЕРБ “. 

„ Ние влизаме с градивен звук и ще го запазим. Но и той би трябвало да има малко дисциплинираност “. 

Петков изрази вяра, че Мария Габриел може да взима независими решения. 

„ Ако Бойко Борисов не желае Асен Василев да е министър, да пристигна и да ми го каже в очите “.

***

„ В 18.00 ч. в събота ще стартират диалозите. Аз съм разчувстван от поканите им, само че моето схващане е за министър председател да води договарянията за кабинет, който може да управлява “. 

„ 100% решението е оставено в ръцете на Мария Габриел. Тя ще работи с тези министри, тя ще носи отговорност и подписът под всяко решение ще е неин “.

***

Той е един от четиримата прокурори, разследвали активността на Петьо Петров „ Еврото “ през май м.г. Делото беше конфискувано от градската прокуратура, където го прекратиха.

Според сътрудниците му от горната инстанция той е нарушил и не извършил служебните си отговорности за да набави полза за някогашния основен прокурор Иван Гешев (тогава към момента настоящ, бел. авт.) като не допусне да бъде изнесена информация против него в медийното пространство, както и за да аргументи вреди на Петьо Петров и доверения му човек Кристиян Христов.

Последният е чиновник на Пепи Еврото и беше фиктивен притежател на отнетия от Илия Златанов асансьорен цех. През май м.г. Христов искаше да даде конференция в Българска телеграфна агенция, само че по предписание на прокурор Сулев беше разгласен за търсене и арестуван от ГДБОП пред Българска телеграфна агенция. От показания на очевидци против Пепи Еврото излиза наяве, че Христов е негов чиновник и чест клиент в ресторант " Осемте джуджета ".

***

Българка Виолета Ангелова дава на папата свещ, с цел да възпламени факела на щафетата за мир на Sri Chinmoy Onenes-Home Peace Run, почнала на 6 март в Рим.

***

Синът на суданския президент Мохамед Фатах Рахман е бил тежко ранен при злополука в Анкара, предава телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Инцидентът е станал късно нощес, откакто Рахман, който е управлявал мотоциклет, се е блъснал в автомобил пред него.

***

Мощна детонация е избухнала в непосредствена непосредственост до бензиностанция в Гърция. Взривът е зародил в резултат на задействала се бомба. 

***

Украинският президент Володимир Зеленски е на посещаване в Истанбул, където ще се срещне с турския си сътрудник Реджеп Ердоган. Очаква се той да подчертае поддръжката за териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна, заяви турски дипломатически източник.

Междувременно стана ясно, че Зеленски е съгласувал назначението на някогашния главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни за ексклузивен и пълномощен дипломат във Англия. През февруари Зеленски смени Залужни след месеци на клюки за различия сред двамата.

***

Индийският министър председател Нарендра Моди даде обещание през днешния ден на дамите в страната повече права и благоприятни условия за реализация посредством начинания в региона на образованието, предприемачеството, селското стопанство и други сфери, съобщи ТАСС, цитирайки негово приветствено обръщение по случай Международния ден на дамата.

***

Какво ли мислят техните…?

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР